Tapiolan valoissa -kirjauutuus

"Tapiolan valoissa" on Robert Rambergin kirjoittama muisteluteos Tapiolan puutarhakaupungista. Näin kirjailija itse kuvaa teostaan: "Tämä Tapiola-novellikokoelma sisältää 26 kertomusta lapsuudestani ja teinivuosistani puutarhakaupungissa. Henkilöt, paikat ja tapahtumat ovat todellisia. Nämä jutut eivät kuitenkaan ole dokumentteja tai lähteisiin perustuvaa historian kirjoitusta. Tapiola elää näissä tarinoissa sellaisena kuin minä sen muistan - konkreettisena kotipaikkana ja unenomaisena mielentilana."

Tapiolasta on kirjoittu kovin vähän muistelma- tai historiateoksia. Siksi nyt julkaistava teos on merkittävä. Voi vain toivoa, että tämä mainio teos rohkaisee Tapiolan puutarhakaupungissa sen alkuvuosikymmeninä eläneitä kirjoittamaan kokemuksistaan. 

Robert Ramberg

Robert Ramberg asui Tapiolassa yli kaksikymmentä vuotta: 1961 - 1982. Koti sijaitsi Menninkäisentiellä Kino Tapiolan ja Vallareiden kupeessa. Hän kävi Aarnivalkean kansakoulua ja Tapiolan yhteiskoulua, josta kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 1974. Hän on naimisissa. Perheeseen kuuluu kolme lasta ja kaksi lastenlasta. Robert Ramberg asuu nykyään Vääksyssä.  

Kirja

Antikvaarinen Kirjakauppa Tessi sijaitsee Asuntosäätiön rakentaman Tapiolan puutarhakaupungin ns. vanhassa keskustassa. Ensimmäisenä rakennetun itäisen lähiön Mäntyviidalle keskittyivät kasvavan taajaman palvelut ja sen varrelle rakennettuun Mäntytorniin avattiin aivan ensimmäisten myymälöiden joukossa kirjakauppa - juuri siihen samaan liiketilaan, jossa Tessikin nyt toimii. Kirjoja on tässä Tapiolan vanhimmassa myymälässä myyty vuoden 1954 keväästä lähtien.

Siksi olemme erittäin iloisia voidessamme nyt tarjota tälle Tapiola-teokselle myyntikanavan.

Kirja - Robert Ramberg: "Tapiolan valoissa", ilm. marraskuu, 2020, nidottu, 254 s., hinta 28,00 EUR (sis. 10% alv), painos 300 kpl.

Tilaa tästä

Voit myös varata kirjan, jos haluat noutaa sen suoraan Tapiolasta myymälästämme (avoinna ti-pe 11-17, la 11-15). Laita viestiä sähköpostitse mantyviita@kajaste.net

Sisällysluettelo

Powered by Aava 3